OVER ONS

Vrouwelijk Ondernemerschap


In 2003 besliste ik als jonge dame dat de tijd rijp was voor mijn eigen zaak op te starten. Na mijn bakkers opleiding en mijn opgedane ervaring bij bakker Augustijns te Wuustwezel, wilde ik er voor gaan. Best wel spanned, achteraf bekeken misschien wel een beetje goed zot, .... Onze bakker Kris, was er bij van dag 1. Oorspronkelijk had hij gedacht dat het maar voor even zou zijn.... maar ondertussen kunnen we al meer dan 15 jaar op hem rekenen.  


Lokaal ... Zo veel mogelijk


Waar het kan, proberen we zelf zoveel mogelijk van onze grondstoffen lokaal hier in Essen aan te kopen. Scharreleieren, verse melk halen we heel het jaar door in Essen, rechtstreeks bij de boer.


Voedselverspilling  ... Zo weinig mogelijk


Reeds enkele jaren werken we samen met VZW het KABASKE   een sociale kruidenier hier in Essen. Het brood dat we niet verkopen in onze winkel schenken we met plezier aan deze organisatie.


Sinds oktober 2019 zijn we ook actief op TooGoodToGo. Via deze app kunnen we elke dag onze eventuele overschotten aanbieden als een pakket. Zo proberen wij de voedselverspilling mee tegen te gaan.